İbrahim Saraçoğlu'nun Karabaş Otu Karabaş otu, ülkemizde özellikle Batı Anadolu’da, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinin makilik alanlarında yetişen, 40-50 santimetre boylarında oldukça faydalı bir bitki türüdür. Ancak, faydalarının yanı sıra yanlış kullanılması durumunda zararları da olabilecek bir bitkidir. Oldukça keskin bir kokuya sahip olan karabaş otunun tadı, biraz kekiği andırır. Bu etkisi, içeriğindeki hücre bölünmelerini engelleyen peril alkol ile kansere karşı koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahip olan geraniol maddesinden kaynaklanmaktadır. Karabaş otu, dahili ve harici olarak iki şekilde kullanılabilir. İbrahim Saraçoğlu'ndan Karabaş Otu Kürü İbrahim Saraçoğlu, karabaş otunun çeşitli faydalarını ve kullanım yöntemlerini tanıtmıştır. Özellikle sigarayı bırakmak isteyenler için karabaş otunu önermektedir. Bu bitki, aynı zamanda pek çok sağlık sorununa da deva olabilmektedir. Kür İçin Gerekli Malzemeler
Kürü Hazırlama ve Kullanma Şekli Ocak üzerinde kaynamakta olan su içerisine karabaş otu atılır ve 2-3 dakika kaynatılır. Daha sonra, karışım soğumadan süzülür. Bu kür, 2 günde bir defa olmak şartıyla akşam yemeğinden 2 saat sonra içilir. İlk 10 gün kullanımdan sonra, bir hafta ara verilir. Ardından, 10 gün boyunca yine 2 günde bir olmak üzere bu kür tekrarlanır. Karabaş Otu Kürünün Faydaları İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği karabaş otu kürünün faydaları şunlardır:
Karabaş otunun doğru ve bilinçli kullanımı, sağlık açısından önemli faydalar sağlayabilir. Ancak, herhangi bir bitkisel tedaviye başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışılması gerekmektedir. |