Karabaş Otu Balı



Karabaş Otu Balı, Karabaş otunun çiçeklerinden üretilen bir bal türüdür. Karabaş otu ise, çalıya benzer yapısıyla, alt bölümü odunsu, çok yıllı otsu bir bitkidir. Boyu yarım metreye kadar ulaşabilir. Karabaş otu Nisan ayında açmaya başlar, Mayıs ayının sonu ile haziran ayının başlarına kadar çiçeklenmeye devam eder. Bu otun çiçeğinden üretilen karabaş otu balı çok tutulan kıymetli bir baldır. Rengi genelde koyu renk olan bu balın, nisan, mayıs yağmurlarına göre elde edilen verim her yıl değişebilmektedir. Her yıl yağan yağmura göre elde edilmesi çok da kolay olmayan, bulunması ender olan bu Karabaş Otu Balının, kendine özgü bir kokusu ile beraber, çok fazla faydası olan ballardan biridir. 

Karabaş Otu Balı Türkiye’de Üretimi: Karabaş otu balı, dünyada kendine haklı olarak bir yer edinmiş çok bir önemi baldır. Ülkemiz karabaş otu için oldukça uygun bir iklime sahip olduğu halde, üreticilerin bu alana çok fazla yoğunlaşmaması, büyük bir ihracat ürünümüzün daha maalesef kaybolmasına neden olmaktadır. Avrupa insanı, karabaş otu balına çok fazla önem verirken, ülkemizde bu bal türünün üretiminin çok az olması nedeniyle, bu balı maalesef Fransa ve İtalya'dan temin etmektedir.
Karabaş Otu Balı

 

Karabaş Otu Balı alma zamanı: Arıcılar Karabaş Otu Balını, Karabaş Otunun en verimli zamanında (mayıs ayının sonu ve haziran ayının başı gibi) toplarlar ve bal özü yüksek, kaliteli bir bal meydana gelir. Karabaş balının, ender bulunan ballardan biri olmasının sebebi, kış ve bahar aylarında yağan yağmurların etkilenerek her sene hasadın az olması ya da her sene olamamasıdır. 

Karabaş Otu Balı Özellikleri: Bu bal İçerisinde, saponinler, sineoller glikozidler, bakımından çok zengin besinler ihtiva eder. Kalbi kuvvetlendirip, damarları açar, balgam söktürür, ağrı kesici özelliği vardır. Asabiyet ve sinir durumlarını düzenler. Bunlardan ayrı olarak, belirsiz baş ağrıları, damar sertliği, astım krizleri, sara nöbetleri, yüksek tansiyon ile dolaşım sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Karabaş Balının yüksek polen ihtiva etmesi nedeniyle çabuk kristalize olma özelliği bulunur. Özellikle içinde bulunan vitaminleri yitirmemesi için kriztalize olan karabaş otu balını, donmuş halde yemek daha uygun görülmektedir. Her gün sabah ve akşamları günde iki defa aç olarak iki tatlı kaşığı yenilmesi ve bunun takibinde on dakika bir şey yenilmemesi önerilir. 

Yayınlanma Tarihi : 19.09.2016 11:36:43





Karabaş Otu Balı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Karabaş Otu Balı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Karabaş Otu Çiçeği

Karabaş Otu Çiçeği; Lavandula stoechas (Karabaş otu), Lamiaceae (ballıbabagiller) familyasından Akdeniz bölgesinde yetişen, 30-100 santim arasında boylanan, dip kısmı odunsu bir bitki olup bir veya çok yıllık otsu bitki türüdür.Mo...

Karabaş Otu Reçeli

Karabaş Otu Reçeli, Ballıbabagiller familyasından çok yıllıklı otsu bir bitki olan Karabaş otu, Türkiye’de alçak maki gruplarıyla beraber yetişir. Ege ve Akdeniz taraflarında reçeli yapılarak da tüketilir. Bizde bu makalede Karaba...

Karabaş Otu Kürü

Karabaş otu kürü, sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Sigarayı bırakmaktan tutunda yüksek tansiyona kadar pek çok sıkıntıyı giderebilecek güçtedir. Karabaş otu yaprak kısımları tüylü olup, mor ve mavi renkte çiçek açmak...

Karabaş Otu Çayı

Karabaş otu çayı, nasıl hazırlandığını anlatmadan önce, karabaş otunun nerelerde yetiştiğinden bahsedelim. Karabaş otu Akdeniz bölgesine özgü bitkilerden biridir. Fransız lavantası, İspanyol lavantası olarak da bilinmektedir ve La...

Karabaş Otu Ne İşe Yarar

Karabaş otu ne işe yarar, lavanta olarak da bilinen karabaş otu, Akdeniz Bölgesi'nde yaygın şekilde yetişmektedir. Dikdörtgen ve yeşil yapraklara sahip, çiçekleri hoş kokulu ve mavi renktedir. Yüzyıllardır özellikle sinir ve ruh h...

Karabaş Otu Sinüzit

Karabaş Otu Sinüzit, Karabaş otunun içinde barındırdığı 1,8–cineole; antialerjik, antibakteriyel, antirhinitis (burun nasal membranında ortaya çıkan enfeksiyona karşı), sakinleştirici, ses tellerindeki enfeksiyona karşı ve tans...

Karabaş Otu Hamilelikte Kullanımı

Karabaş Otu Hamilelikte Kullanımı, Fransız lavantası olarak da isimlendirilen karabaş otu, yararları olduğu kadar aşırı ve yersiz olarak kullanımda bir sürü zararları da olan bir bitki türüdür. Karabaş otu şifalı bitki olarak en f...

Karabaş Otu Sigara

Karabaş Otu Sigara, Karabaş otu (Latince ismi : Lavandula stoechas) ballibabagiller familyasından bir ya da çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiğinde çok kuvvetli ve hoş olmayan koku çıkartır. Çiçekleri mavi ya da menekşe renginde...

Karabaş Otu Balı

Karabaş Otu Balı, Karabaş otunun çiçeklerinden üretilen bir bal türüdür. Karabaş otu ise, çalıya benzer yapısıyla, alt bölümü odunsu, çok yıllı otsu bir bitkidir. Boyu yarım metreye kadar ulaşabilir. Karabaş otu Nisan ayında açmay...

Karabaş Otu Yağı

Karabaş otu yağı, latince  (Lavandula stoechas) olarak adlandırılan karabaş otu, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Akdeniz bölgesinde yetişmekte olan, 30-100 cm. uzunluğa erişen çok yıllık bitki çeşididir. Kenarları alt...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Karabaş Otu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Kasım - 2017